Hoe verloopt het samenwerken?

Wens je samen te werken met 1 van onze uitvaartmoderatoren,
dan zorgen we voor een vlotte samenwerking waarbij jouw wensen centraal staan.

Stap 1

Nadat we je persoonlijk geïnformeerd hebben over het kostenplaatje en je beslist hebt om samen te werken komt de uitvaartmoderator bij je langs. Hiervoor maken we een afspraak. Het gesprek dat volgt zal bepalend zijn voor hoe de afscheidsplechtigheid inhoudelijk vorm krijgt.

Stap 2

We luisteren aandachtig naar je verhaal. We stellen vragen en schrijven vervolgens het levensverhaal, de herinneringen en anekdotes neer. We bespreken ook de gewenste muziek, foto’s en mogelijk kleine attenties voor tijdens de uitvaartplechtigheid.

Een huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur – na dit gesprek gaan we aan het werk.

Stap 3

Bij het uitschrijven van een passend draaiboek houden we rekening met wat gezegd mag en moet worden, maar evengoed met wat liever niet gezegd wordt. Wie zal er spreken en wanneer. Welke bindteksten zijn passend. Wij zorgen ervoor dat herhalingen worden vermeden en dat we binnen de tijd blijven.

Een gepast draaiboek uitschrijven vergt de nodige tijd en aandacht. We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat alles klopt en vooral in evenwicht is met het levensverhaal van jouw geliefde. Als we overtuigd zijn dat het goed is krijg je desgewenst op voorhand inzage in ons werk. Echter, de kracht van het woord is zeer waardevol, er zijn dus ook families die ervoor kiezen om de teksten niet op voorhand door te nemen.

Stap 4

De dag van de afscheidsplechtigheid is heel belangrijk, voor jou en voor ons. We zijn ruim op voorhand aanwezig, alert, flexibel en goed voorbereid en zullen er alles aan doen om jullie op een mooie manier afscheid te laten nemen zodat je er op een warme manier kan op terugblikken. We bezorgen je nadien ook alle teksten.

 

Leendert Photography

Privacybeleid | Cookies